Sportkleding bedrukken

Sportkleding vormt een belangrijk onderdeel van de identiteit van elk sportteam. Het is niet alleen noodzakelijk voor de uitstraling van het team, maar ook voor het comfort en de prestaties van de spelers. Bij het bedrukken van sportkleding voor teams is het belangrijk om te zorgen voor een goede kwaliteit bedrukking, aangezien sportkleding intensief gebruikt wordt en blootgesteld wordt aan vele elementen. Een goede bedrukking zorgt ervoor dat de sportkleding er tijdens elke wedstrijd en training nog steeds uitstekend uitziet en presteert zoals verwacht. Akaza maakt daarom gebruik van sublimatie, een techniek die ideaal is voor duurzame bedrukking die lang meegaat en van een zeer hoge kwaliteit is. Bekijk hieronder maar eens de voorbeelden van verschillende sportkleding die wij bedrukt hebben: 

Badminton

Handbal

Korfbal

Voetbal

Basketbal

Hardlopen

Polo’s

Volleybal

Bowling

Hockey

Schoolkleding

Wielrenkleding

Darten

Minishirts

Tafeltennis

Wat is sublimatie?

Sublimatie is een drukproces waarbij een design of afbeelding (zoals een logo) wordt overgebracht op stoffen door middel van warmte en druk. Het proces begint met het ontwerpen van een beeld op een computer, dat vervolgens wordt gedrukt op speciaal transferpapier. De sportkleding wordt vervolgens tussen het transferpapier en een warmtebron geplaatst, waarbij de inkt op het papier verdampt en de moleculen zich verplaatsen naar het materiaal van de sportkleding, waardoor het design permanent aan de stof is verbonden.

In feite is sublimatie de perfecte oplossing voor sportteams die op zoek zijn naar kleding met duurzame, opvallende designs. Het garandeert dat het team er tijdens elke wedstrijd en training uitstekend uitziet en zich zelfverzekerd en professioneel kan presenteren.

Voordelen van sublimatie voor sportteams

De voordelen van sublimatie voor sportteams zijn talrijk en bepalend voor de keuze voor deze bedrukkingstechniek. Ten eerste biedt sublimatie de mogelijkheid om heldere en duurzame designs te creëren die niet vervagen of beschadigen, zelfs na vele wasbeurten. Hierdoor blijft de sportkleding er altijd uitstekend uitzien en blijft de identiteit van het team intact.

Ten tweede maakt sublimatie het mogelijk om complexe designs te creëren die niet mogelijk zijn met traditionele bedrukkingstechnieken. Hierdoor kunnen sportteams zich onderscheiden van andere teams en een unieke uitstraling creëren.

Bovendien is sublimatie een milieuvriendelijkere oplossing dan traditionele bedrukkingstechnieken, aangezien er geen chemicaliën of vloeistoffen nodig zijn. Hierdoor kunnen sportteams niet alleen zichzelf, maar ook het milieu helpen.

Kortom, sublimatie is de perfecte oplossing voor sportteams die op zoek zijn naar kleding met duurzame, opvallende designs die de identiteit van het team versterken en de prestaties bevorderen. Het biedt de mogelijkheid om complexe ontwerpen te creëren en een milieuvriendelijkere oplossing te bieden dan traditionele bedrukkingstechnieken.

Hoe sublimatie de look en prestaties van sportkleding verbetert

Sublimatie verbetert niet alleen de uitstraling van sportkleding, maar ook de prestaties. Dit komt doordat sublimatie geen gebruik maakt van zware inkten of chemicaliën, waardoor de stof zacht en ademend blijft. Hierdoor blijft de sporter comfortabel en beweeglijk tijdens intensieve activiteiten.

Bovendien maakt sublimatie het mogelijk om gedetailleerde designs te creëren die precies op maat zijn gemaakt voor elke sport. Hierdoor kunnen sportteams specifieke functies toevoegen aan hun kleding, zoals strategische ventilatie, versteviging en verstelbare taillebanden, om zo de prestaties van de spelers te verbeteren.

Kortom, sublimatie is niet alleen een techniek voor het bedrukken van sportkleding, maar ook een manier om de prestaties en het comfort van spelers te verbeteren. 

Wil je dit nu ook voor je sportteam? Vraag dan hieronder een gratis proefshirt aan. Wij nemen contact met je op over het ontwerp en maken kosteloos een proefdruk van het gewenste shirt. Zo kun jij jezelf overtuigen van de geweldige kwaliteit van deze druktechniek.